Afstudeerstage ‘de opzet van een BIM model voor elektrotechnische toepassingen’

Wil jij met jouw technische kennis een nieuw model onderzoeken en ontwikkelen?

Wat wordt je opdracht?

Arcadis Nederland BV biedt een afstudeerstage aan binnen de adviesgroep Energie en Telecom in Amersfoort.
 
Het maken van ontwerpen gebeurt nu vooral in 2D en iedere discipline (civiel, bouwkundig of installatie) heeft zijn eigen ontwerp en tekenwijze. Ook wordt er in ontwerpen veelal niet rekening gehouden met alle raakvlakken. Mutaties door eén van de disciplines worden daardoor niet in een keer goed verwerkt.
 
Om dit in de toekomst te voorkomen, wordt er hard gewerkt aan BIM (Building Information Model). Hierin wordt alles in 3D opgezet en wordt er aan ieder element in dit model diverse kenmerken toegevoegd. Binnen deze afstudeerstage is een belangrijk onderdeel het zogenaamde HF component.
 
De algemene vraag die we willen laten onderzoeken is: ‘Hoe krijgen we HF gegevens in dit model?’ Hierbij dient uitgegaan te worden van zowel huidige radiocommunicatiesystemen als mogelijk toekomstige systemen die in het model toegepast kunnen worden. Op deze manier wordt uiteindelijk de propagatie van de verschillende systemen duidelijk.
In het model zelf moeten zowel antennes als “leaky feeders” opgenomen worden.
 
Het projectteam, waar je deel van uit gaat maken, bestaat uit een BIM coördinator en een telecom specialist. Ook hebben we een collega in Roemenië die het team helpt met het 3D model.
 
Waar wij graag jouw kennis voor willen gebruiken:

  • Het doen van een markt onderzoek.
  • De opzet van de bouwstenen van het model.
  • Het uitwerken van enkele bouwstenen.

Vind jij BIM interessant en wil jij hier graag meer over leren? Reageer dan snel!

Wat vragen wij?

Je zit in de laatste fase van je hbo/wo opleiding richting: BIM, elektrotechniek, telecommunicatie of aanverwant. Verder ben je:

  • zelfstandig;
  • gedreven;
  • zorgvuldig;
  • innovatief.

Wat bieden wij?

Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancy-organisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Met de toepassing van onze marktsectorkennis gecombineerd met ontwerp, consultancy, engineering, project- en managementdiensten werken we samen met onze klanten aan uitzonderlijke en duurzame resultaten. Onze missie daarin is: Improving quality of life. Daarbij staan duurzaamheid en inclusiviteit & diversiteit hoog in het vaandel.
 
Binnen de verschillende onderdelen van Arcadis bieden wij studenten een kans om praktijkervaring op te doen in vorm van een stage of afstudeeropdracht. Jaarlijks kiezen meer dan 150 studenten voor Arcadis. In de meeste gevallen bepalen onze projecten de globale inhoud van de stage dan wel de afstudeeropdracht. Echter de daadwerkelijke invulling van de stage c.q. het afstuderen komt in samenspraak met de student tot stand. Tijdens je stage heb je de mogelijkheid je werk flexibel in te delen, qua locaties en tijden. Daarnaast kun je collega’s leren kennen door bijvoorbeeld deel te nemen aan activiteiten van The Young Part. Goed om te weten dat Arcadis een stagevergoeding verstrekt en veel stagiairs/afstudeerders doorgroeien naar junior posities.
 

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Raïscha O’Prinsen, Campus Recruiter, via telefoonnummer +31 (0)6 5073 6808 of via raischa.oprinsen@arcadis.com. Solliciteren kan alleen via de sollicitatiebutton boven- of onderaan deze pagina, niet via de e-mail.
 
Om jouw sollicitatie nog beter te kunnen beoordelen ontvangen wij via de button “direct solliciteren” een recent CV en zien we graag de volgende aspecten terug in je motivatiebrief:
•           reden sollicitatie
•           maximale reisbereidheid
•           beschikbaarheid (aantal uren per week en gewenste startdatum)
•           taalbeheersing
 
Uitzend- en W&S bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. This includes cookies from third party social media websites if you visit a page which contains embedded content from social media.