(Afstudeer)stage de opzet van een BIM model voor HF toepassing

Wil jij een BIM model van  HF componenten onderzoeken en ontwikkelen?

Wat wordt je opdracht?

Arcadis Nederland BV biedt een (afstudeer)stage aan binnen de adviesgroep Energie en Telecom in Amersfoort.
 
Het maken van ontwerpen gebeurt nu vooral in 2D en iedere discipline (civiel, bouwkundig of installatie) heeft zijn eigen ontwerp en tekenwijze. Ook wordt er in ontwerpen veelal niet rekening gehouden met alle raakvlakken. Mutaties door de ene discipline worden daardoor niet in een keer goed verwerkt.
 
Om dit in de toekomst te voorkomen wordt er hard gewerkt aan BIM (Building Information Model). Hierin wordt alles in 3D opgezet en wordt er aan ieder element in dit model diverse kenmerken toegevoegd. Binnen deze (afstudeer)stage is een belangrijk onderdeel de HF component.
 
De algemene vraag die we willen laten onderzoeken is: ‘Hoe krijgen we HF gegevens in dit model?’ Hierbij dient uitgegaan te worden dat zowel huidige radiocommunicatiesystemen als mogelijk toekomstige system in het model toegepast moeten kunnen worden, zodat uiteindelijk de propagatie van de verschillende systemen duidelijk wordt.
In het model zelf moet met zowel antennes als “leaky feeders” opgenomen worden.
Het projectteam, waar je deel van uit gaat maken, bestaat uit BIM coördinator, Telecom specialist en we hebben een collega in Roemenië die het team met het 3D model helpt.
 
Waar wij graag jouw kennis voor willen gebruiken:

  • Een markt onderzoek,
  • De opzet van de bouwstenen van het model
  • Het uitwerken van enkele bouwstenen

 
Vind jij BIM interessant en wil jij hier graag meer over leren? Reageer dan snel!

Wat vragen wij?

Je zit in de laatste fase van je HBO/WO opleiding BIM, elektrotechniek, telecommunicatie of aanverwant. Verder ben je:

  • Zelfstandig;
  • Gedreven;
  • Zorgvuldig;
  • Innovatief.

Wat bieden wij?

Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Met de toepassing van onze diepe marktsectorkennis gecombineerd met ontwerp, consultancy, engineering, project- en management diensten werken we samen met onze klanten aan uitzonderlijke en duurzame resultaten.

Binnen de verschillende onderdelen van Arcadis bieden wij studenten een kans om praktijkervaring op te doen in vorm van een stage of afstudeeropdracht. Jaarlijks kiezen meer dan 150 studenten voor Arcadis. In de meeste gevallen bepalen onze projecten de globale inhoud van de stage dan wel de afstudeeropdracht. Echter de daadwerkelijke invulling van de stage c.q. het afstuderen komt in samenspraak met de student tot stand. Daarnaast zal een van onze medewerkers je begeleiden tijdens het uitvoeren van de opdracht en laat hij/zij je kennismaken met de medewerkers, de cultuur en de mogelijkheden van Arcadis. Goed om te weten dat Arcadis een stagevergoeding verstrekt. Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Raïscha O’Prinsen, Campus Recruiter, via telefoonnummer 06-50736808 of via raischa.oprinsen@arcadis.com. Solliciteren kan alleen via de sollicitatiebutton boven- of onderaan deze pagina, niet via de e-mail.
 
Om jouw sollicitatie nog beter te kunnen beoordelen ontvangen wij via de button “direct solliciteren” een recent CV en zien we graag de volgende aspecten terug in je motivatiebrief:
•           reden sollicitatie
•           maximale reisbereidheid
•           beschikbaarheid (aantal uren per week en gewenste startdatum)
•           taalbeheersing
 
Uitzend- en W&S bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Solliciteer
Raïscha O'Prinsen

Campus recruiter

Mail LinkedIn
Stage Alert
Maak hier een alert aan om op de hoogte te blijven van alle nieuwe stages bij Arcadis

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. This includes cookies from third party social media websites if you visit a page which contains embedded content from social media.