Afstudeerstage Health, Safety, and the Environment (HSE) Compliance

Arcadis daagt jou uit om mee te denken hoe wij de wet- en regelgeving (HSE) in de praktijk het best kunnen toepassen. Ga jij die uitdaging aan?

Wat wordt je opdracht?

De overheid legt steeds meer verantwoordelijkheid bij het bedrijfsleven om op de hoogte te zijn en te blijven van eisen uit wet- en regelgeving. Intussen ervaren bedrijven een toename van het aantal wijzigingen én de complexiteit van wet- en regelgeving. Onze klanten vragen om slimme en efficiënte oplossingen om hiermee om te gaan.

Voor veel bedrijven is het belangrijk om aantoonbaar te maken dat ze ‘in compliance’ zijn en blijven. Borging van compliance is belangrijk om risico’s te beheersen en om te kunnen voldoen aan de normen voor milieu- en arbomanagementsystemen. Voor milieumanagement is een nieuwe norm ISO14001 gepubliceerd in 2015. Gecertificeerde bedrijven hebben tot 15 september 2018 de tijd voor het omschakelen naar deze nieuwe norm. Arcadis helpt hen hierbij.

Voor de borging van compliance heeft Arcadis een aanpak ontwikkeld onder de naam ARCALEX. Help jij mee om deze aanpak verder te ontwikkelen? Vind jij het leuk om mee te denken hoe we onze klanten het best kunnen adviseren over compliance management?

We zoeken een pro-actieve student die van aanpakken weet. In de vorm van een afstudeerstage / -opdracht, bij voorkeur vanaf januari 2018 tot medio juli, onderzoek je de mogelijkheden voor industriële bedrijven om op een kostenefficiënte manier ‘in compliance’ te zijn en te blijven. In deze periode help je ons bij de verdere ontwikkeling van onze aanpak. Hiervoor duik je met een praktische bril in de wet- en regelgeving op het gebied van arbo en milieu. Dit doe je binnen de adviesgroep Strategic Environmental Consultancy (SEC)..

De adviesgroep SEC maakt onderdeel uit van de divisie Water & Milieu. De ruim 40 adviseurs adviseren milieubreed onder andere op het vlak van compliance vraagstukken, vergunningen, energie efficiency, due diligence en procesveiligheid.

Lijkt het je een enorm leuke uitdaging om als afstudeerder met de Arcalex aan de slag te gaan? Lees dan snel verder of je voldoet aan het gevraagde profiel.

Wat vragen wij?

Om in aanmerking te komen voor deze afstudeerstage/-opdracht voldoe je aan de volgende voorwaarden:

  • je doet een HBO/WO opleiding in richtingen als milieukunde, veiligheidskunde, milieumanagement, arbomanagement, arbeidsrecht of vergelijkbaar;
  • daarnaast heb je affiniteit met het industriële bedrijven, inhoudelijke kennis over wet- en regelgeving is een pre maar niet vereist;
  • we letten vooral op competenties en vaardigheden. Zo ben je pro-actief en weet je van aanpakken;
  • je bent leergierig, enthousiast en houdt van uitdaging;
  • daarnaast heb je een brede interesse en ben je in staat om informatie snel tot je te nemen;
  • ook ben je klantgericht, ondernemend en praktisch ingesteld;
  • goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden zijn voor deze afstudeerstage van belang;
  • ten slotte ben je vanaf janurai 2018 beschikbaar voor tenminste vier dagen per week. Bij voorkeur werk je dan vanuit ons kantoor in Maastricht en/of ’s-Hertogenbosch.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil je graag aan de slag bij Arcadis? Solliciteer dan direct voor deze uitdagende ervaring binnen onze divisie Water & Milieu.

Wat bieden wij?

Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Met de toepassing van onze diepe marktsectorkennis gecombineerd met ontwerp, consultancy, engineering, project- en management diensten werken we samen met onze klanten aan uitzonderlijke en duurzame resultaten.
Binnen de verschillende onderdelen van Arcadis bieden wij studenten een kans om praktijkervaring op te doen in vorm van een stage of afstudeeropdracht. Jaarlijks kiezen meer dan 150 studenten voor ARCADIS. In de meeste gevallen bepalen onze projecten de globale inhoud van de stage dan wel de afstudeeropdracht. Echter, de daadwerkelijke invulling van de stage c.q. het afstuderen komt in samenspraak met de student tot stand. Daarnaast zal een van onze medewerkers je begeleiden tijdens het uitvoeren van de opdracht en laat hij/zij je kennismaken met de medewerkers, de cultuur en de mogelijkheden van Arcadis. Goed om te weten is dat Arcadis een stagevergoeding verstrekt. Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Kasper Doppen, Campus Recruiter, via telefoonnummer +31 (0)611587504 of via kasper.doppen@arcadis.com. Solliciteren alleen via de sollicitatiebutton boven- of onderaan deze pagina, niet via de e-mail.
 
Om je sollicitatie nog beter te kunnen beoordelen ontvangen wij via de button “direct solliciteren” een recent CV en zien we graag de volgende aspecten terug in je motivatiebrief:
•           reden sollicitatie
•           maximale reisbereidheid
•           beschikbaarheid (aantal uren per week en gewenste startdatum)
•           taalbeheersing
 
Uitzend- en W&S bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer
Kasper Doppen

Campus recruiter

+31 (0)6 1158 7504 Mail LinkedIn
Stage Alert
Maak hier een alert aan om op de hoogte te blijven van alle nieuwe stages bij Arcadis

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. This includes cookies from third party social media websites if you visit a page which contains embedded content from social media.