(Afstudeer)stage/Onderzoekstage datamining & klimaatverandering

Bouw jij die tool die op basis van steekwoorden, geautomatiseerd informatie op het internet afzoekt en data vastlegt?

Wat wordt je opdracht?

Klimaatverandering speelt een steeds grotere rol binnen planvorming en de ontwikkeling van beleid. De adviesgroep Stedelijk Water & Watertechnologie houdt zich bezig met klimaatontwikkelingen in het stedelijk gebied. middel van klimaatvoorspellingen schetsen we een beeld van verwachte ontwikkelingen. Naast de toekomst is het ook van belang om een beeld te krijgen van het huidige leefklimaat in de Nederlandse steden. Door gebruik te maken van de informatie die de afgelopen jaren in grote hoeveelheden op het internet beschikbaar is gekomen (via kranten, social media, etc.), kan de beleving van het stadsklimaat vastgelegd worden. Enkele voorbeelden zijn:

  • wateroverlast
  • hittestress
  • stormschade

Voor deze (afstudeer)stage vacature zijn wij op zoek naar een enthousiaste afstudeerder/stagiair die een tool ontwikkelt en implementeert waarmee op basis van steekwoorden, geautomatiseerd informatie op het internet wordt verzamelt en vastgelegd in een database. Gebruik van bestaande gratis tooling is ook mogelijk.
 
Het idee is dat de afstudeerder/stagiair zich naast het schrijven van de tool ook gaat richten op het toepassen binnen een aantal projecten, om het functioneren af te stellen op de informatievraag vanuit de adviesgroep.
 
Lijkt het je een enorm leuke uitdaging om binnen onze adviesgroep Stedelijk Water & Watertechnologie te Den Bosch aan de slag te gaan? Lees dan snel verder of je voldoet aan het gevraagde profiel.

Wat vragen wij?

Om in aanmerking te komen voor deze (afstudeer)stage vacature zal de succesvolle student moeten beschikken over de volgende opleiding en (persoonlijke) vaardigheden:

  • je zit in de eindfase van je hbo/wo opleiding Informatiekunde, ICT of aanverwant;
  • je kunt zelfstandig functioneren;
  • je bent communicatief sterk en hebt een klantgerichte instelling;
  • je bent een echte teamplayer;
  • je bent ongeveer vijf maanden beschikbaar (fulltime);
  • affiniteit met waterbeheer en klimaatverandering is een pre.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil je graag aan de slag binnen de adviesgroep Stedelijk Water & Watertechnologie te Den Bosch? Solliciteer dan direct voor deze unieke ervaring binnen onze divisie Water & Milieu.

Wat bieden wij?

Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Met de toepassing van onze diepe marktsectorkennis gecombineerd met ontwerp, consultancy, engineering, project- en management diensten werken we samen met onze klanten aan uitzonderlijke en duurzame resultaten.
 Bij Arcadis is volop ruimte voor vernieuwende ideeën en we bieden goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden alsmede marktconforme arbeidsvoorwaarden.
 
Binnen de verschillende onderdelen van Arcadis bieden wij studenten een kans om praktijkervaring op te doen in vorm van een stage of afstudeeropdracht. Jaarlijks kiezen meer dan 150 studenten voor Arcadis. In de meeste gevallen bepalen onze projecten de globale inhoud van de stage dan wel de afstudeeropdracht. Echter de daadwerkelijke invulling van de stage c.q. het afstuderen komt in samenspraak met de student tot stand. Daarnaast zal een van onze medewerkers je begeleiden tijdens het uitvoeren van de opdracht en laat hij/zij je kennismaken met de medewerkers, de cultuur en de mogelijkheden van Arcadis. Goed om te weten dat Arcadis een stagevergoeding verstrekt.
Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf. 

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Raïscha O'Prinsen, Campus Recruiter, via telefoonnummer 06-50736808 of via raischa.oprinsen@arcadis.com. Solliciteren kan alleen via de sollicitatiebutton boven- of onderaan deze pagina, niet via de e-mail.
 
Om jouw sollicitatie nog beter te kunnen beoordelen ontvangen wij via de button “direct solliciteren” een recent CV en zien we graag de volgende aspecten terug in je motivatiebrief:
•           reden sollicitatie
•           maximale reisbereidheid
•           beschikbaarheid (aantal uren per week en gewenste startdatum)
•           taalbeheersing
 
Uitzend- en W&S bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Solliciteer

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. This includes cookies from third party social media websites if you visit a page which contains embedded content from social media.